Starta städfirma?

Tips till dig som funderar på att starta städfirma

Har du funderingar på att starta en städfirma, eller är du i full färd med planeringen? För att starta och driva ett städföretag finns det några saker du bör tänka på. Att gå in i en verksamhet i blindo är aldrig positivt, men det är heller inte effektivt att vara för passiv. Har du bestämt dig för att prova – gör det nu. Hjälp till att göra Sverige lite renare du också!

Hemrent som jobbar med både flyttstädningar och saneringar i dödsbon har gjort resan från starten. Vi har intervjuat företaget och kommit fram till följande. Läs mer om företaget här.

  1. Du behöver inte ha de dyraste grejerna för att driva och utveckla ett framgångsrikt städföretag. Till en början kan det till och med räcka med de billigaste och enklaste grejerna du kan hitta på marknaden.
  2. Kom ihåg att det handlar om hu bra du är, inte hur bra grejer du har.
  3. Köp efter behov istället för att försöka pricka in allt på en gång. Du har ditt mål för vilka kunder du vill ha, men vilka kunder är det du får? Vänta med inköpen tills du vet exakt vad det är du ska göra.
  4. Sätt alltid ett högt pris i starten. Det ger dig utrymme för att ge rabatter och andra typer av förmåner för aktuella och blivande kunder. Ge dig själv lite spelrum.
  5. Se till att alltid jobba ensam i början. Att börja anställa folk redan i starten är inte ett vinnande koncept, speciellt inte med tanke på de rådande skattesatserna i Sverige. Det kommer att bli oerhört missgynnsamt för dig om du inte ser till att köra ensam till en början – åtminstone tills du har fått igång en rullande verksamhet.

Om ni har råkat ut för det tråkiga och behöver hjälp med så köper det här företaget dödsbon. Läs mer på deras hemsida.

Ta chansen och starta din städverksamhet idag. Det kommer vara värt det och du kommer växa för varje dag som går.

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 + 8 =