Så gör du städningen sexigare

Som vi alla vet har städning en förmåga att lägga ett damtäcke över de flesta relationer. Vem som ska göra vad och vem som inte har gjort tillräckligt är en vanlig anledning till bråk. Så hur gör man för att förhindra detta och kan man till och med göra städning sexigt?

  • För det första så har det visat sig att jämställdhet när det gäller städning gynnar relationen. Ingen av oss känner sig väl speciellt sugna efter dammsugningen om den andra rullat tummarna under tiden. Det finns forskning som tydligt visar att par som delar på städningen också har ett bättre sexliv.

    Kan städning vara erotiskt?
  • Det är också vanligt att kvinnor, förmodligen på grund av tradition ibland inte tycker att mannen städar tillräckligt bra. Det gör att de har svårt att släppa kontrollen. Om så är fallet är det bra om hon kan göra det. Mannen kommer ju inte städa mer om han hela tiden får höra att han inte gör det tillräckligt bra.
  • En annan sak som är vanlig är att kvinnor ofta känner att de är initiativtagaren till olika sysslor- att det är hon som ser att saker ska göras och får påpeka det. Oavsett om han sedan inte har några problem med att göra det eller inte så känner hon sig oftast som en tjatmoster och blir frustrerad över att han inte ser vad som ska göras. Ett sätt att kringgå det är att dela upp ansvaret för vad som ska göras varannan vecka eller månad för månad. Varannan gång är det han som är ansvarig för att projektleda städningen.
  • Ett sista sätt att dela upp arbete är att var och en får göra det hen gillar och är bra på. Den ena kanske är bättre, och har mindre emot att diska, medan den andra har samma motsvarande relation till dammsugning.

Att få städningen att vara upphov till så lite friktion som möjligt i en relation kommer att göra allt lättare. Vilket lämnar mer tid till andra, roligare saker, som sex!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton − tre =