Ohyra. Så blir du av med dem!

Ibland dyker ovälkomna gäster upp och det kan hända även den bästa. Blir det riktigt illa får man kalla in en expert men ibland kan man även visa skadedjuren dörren själv. Här kommer lite tips på hur du gör det.

När man precis har flyttat in kan det vara värt att en expert kontrollerar att det inte finns några skadedjur där. Till en viss del kan man upptäcka de flesta själv men det finns de som är svårare att upptäcka.

mus
Skogsmöss är söta och trivs till en början alldeles utmärkt i din trädgård. Håller du inte efter dem kommer de även leta sig in i ditt hem där du sedan kan råka ut för verkliga problem.

Om du bor i en bostadsrätt och har skadedjur måste du prata med dina grannar. Det finns ingen mening att bekämpa skadedjur i enbart din lägenhet om alla andra lägenheterna också är angripna. Då kommer bara skadedjuren att flyta sig fram och tillbaka, från den ena lägenheten till den andra. För att bli av med dem ordentligt måste ni jobba ihop.

Håll efter skräp och växter i din trädgård. Det brukar annars vara superbra livsmiljöer för diverse kryp och annat otyg – möss och råttor till exempel.

Låt aldrig mat stå framme. Täck alltid över den och försök att stoppa in den i kylen så fort som möjligt. De flesta djur är bättre på att lukta än människor. Känner de doften av mat kommer de gärna springande, eller flygande.

Det bästa sättet att bekämpa skadedjur är genom proaktivt arbete, så att problemet aldrig hinner bli ett problem. Är det däremot så att det har blivit det måste man ta tag i det på en gång. Ju längre man väntar desto svårare blir det nämligen.

Om du har några frågor eller kommentarer får du jättegärna lämna dem i kommentarsfältet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 5 =